Olympic devolpment Finland

                                   2018

Door de KNSB was ik samen met Nelum Boom uitgenodigd om van 21 mei tot en met 27mei 2018 deel te nemen aan het Olympic development voor coaches. Nelum Boom voor haar opleiding om een hoger diploma te krijgen als kunstschaatscoach en ik als gastrijder om het geleerde in praktijk te brengen. Een ontzettend leerzame ervaring ook

vanwege het feit dat ik niet alleen met allemaal buitenlandse meisjes

van verschillende niveaus op het ijs stond, maar ook met verschillende

buitenlandse trainers op zowel het ijs als met off-ice. Vanuit IJsland tot aan Rusland kwamen de technical specialists als zowel ballettrainers naar dit 

Campus in Vierumäki Finland.

KNSB kamp Eindhoven

                  2018

Via een selectie die georganiseerd werd door de KNSB te Heereveen kon je een uitnodiging afdwingen om van 30 april tot en met 4 mei 2018 naar trainingsweek te gaan in Eindhoven.

Op zich is dat niet zo speciaal ware het niet dat de coaches gedurende die week Carine Herrygers en Yorick Hendricks de training zouden verzorgen.

Weer een andere coach, maar ook een rijder?coach met twee olympische deelnames achter zijn naam. Ook Yorick Hendricks zijn zus Loena Hendricks zou gedurende de week acte de presence geven. Een week waar je toch weer een andere aanpak van een behoorlijk aantal elementen de revue passeren. De hoofdcoach Carine Herrygers ken ik nog toen ik bij MSB schaatste. jorik en Loena waren toen nog op weg richting het doel waar ik ook naar toe wil, de olympische spelen. Een ontzettend leerzame week waar ik niet alleen op het ijs maar ook daarnaast, workshops(doping) ontzettend veel leerde.

   Schaatskamp Utrecht

                   2017

 Na het schaatskamp in Pinzolo nam ik, eigenlijk noodgedwongen(geen ijs) anderhalve week rust. Op zich moet zoiets ook, maar ik had via de KNSB een Junior grandprix toegewezen gekregen. Salzburg stond op het programma. Er zat een nadeel aan, het viel in de week van 29 augustus tot en met 3 september 2017. Behoorlijk vroeg in het seizoen dus. Ik wist waar ik dus in Utrecht aan moest werken. Mijn lange kür en het inbouwen van de tripple sprongen. Allebei de elementen moesten er nog beter ingesleten worden.

Het kamp bestond uit 2uur groepstraining en off ice en daarnaast 3 keer per week prive training en zelf trainen. Behoorlijk pittig dus.

   Schaatskamp Pinzolo

                  2017

In de voorbereiding van het seizoen 2017-2018 zou de nadruk komen te liggen op mijn nieuwe lange kür en het in bouwen van de tripple sprongen al dan niet gecombineerd in een combo. Dat betekende dat er in mijn trainingen aardig wat continuïteit moest zitten. Thierry en Susanne Cerez, mijn coaches gingen drie weken op vakantie. Er moest een goed en aansluitend schaatskamp gevonden worden. Dit vonden wij naar enig speurwerk en met behulp van Mila Morelissen bij Pierre Trente inPinzolo. Het was een zeer goed kamp met een ander soort aanpak van elementen dan dat ik gewent was. Vier uur ijs per dag en daar naast ook nog off ice. Het enige nadeel was, dat er weinig of geen kinderen waren waar ik mezelf aan op kon trekken. Toch vond ik het een aanrader en misschien volgend jaar weer een reisje naar Pinzolo waard.

Trainingskampen (SKN,VTO,Bad Sacha)                                2016

De trainingskampen waren gelukkig goed verdeeld over de zomerperiode.

In juli had ik een SKN kamp met hoofdcoach Chris Howarth. Deze trainingsweek werd er ontzettend veel gewerkt aan onze conditie. Ook het twee maal kuren rijden achter elkaar en de fouten overdoen is een pittgige maar leerzame training.

De week erna een week VTO in Dordrecht met mijn eigen coach Thierry Cerez. Lekker werken aan mijn sprongen en pirouettes.

Daarna lekker vakantie in Luxemburg en thuis. Twee weken rust die ik toch nodig had. Hoofd leeg even helemaal geen schaatsen.

De laatste drie weken had ik eerst weer een week VTO kamp en daarna naar Bad Sacha in Duitsland.

Tijdens die trainingsweken stond alles in het teken van de dubbel Axel en het perfectioneren van mijn kuren.

In Bad Sacha kwam het grote nieuws dat ik door de KNSB geselecteerd was om Nederland te vertegenwoordigen in Tallin te Estland. Mijn eerste Jeugd Grandprix uitnodiging was een feit. Van 27 september 2016 tot 1 oktober mocht ik mijn kunsten laten zien op het internationale circuit. Dit bracht alles in een stroomversnelling, want nu moest de eerste selectiewedstrijd Alkmaar worden (14 en 15 september) om toch te kijken waar we staan met mijn kuren. 

  

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2015-2016 waren al in volle gang. Door mijn overstap naar BKV kwam ik ook in het VTO team terecht. Een vereniging talenten ontwikkelings programma van de KNSB in samenwerking met BKV.Tevens werden er ook in de zomerperiode, kampen georganiseerd voor het VTO. Ditmaal onder leiding van een trainer uit Engeland Robin Cousins (deelnemer olympischespelen 1980). Een hele goede en intensieve trainingsweek waarbij alle facetten van de kunstschaatssport

in heel ander daglicht werden geplaatst, nl "pleasure". Hoe je ook traint wat je ook doet, doe het met plezier. Het klonk simpel, maar het zette bij de juste focus op heel veel dingen in de kunstschaatssport. Iets waar ik toen soms heel moeilijk een vinger op is te leggen.

Bad Sacha was het trainingskamp wat door Susanne Cerez werd georganiseerd. Twee weken intensief trainen met de eigen vereniging op een schaatsbaan van een bungalowpark in Duitsland. Ook hier staat bij mij eerst het keiharde werken bovenaan, maar zeker ook het plezier.

 

VTO-Kampen, Schaatskamp Bad Sacha 

                                 2015

Direct na het SKN kamp ging ik samen met mijn Coach Jolanda Franken en Nederlands Kampioen bij de mannen senioren

Thomas Kennes, voor 4 weken op zomerstage.

Dit was ook een geweldige ervaring voor mij. Ik ging 4 weken zonder mijn ouders naar Engeland. Dit was een hele opgave voor mij en mijn ouders, maar de finciële middelen ontbraken voor mijn ouders om daar bij te zijn. Het was een geweldige tijd met veel trainen en de weekenden wat leuke uitstapjes te maken naar Covenry, maar ook als ik goed mijn best deed naar London.

In Engeland werd ook een goede vooruitgang geboekt, daar ik bijna samen met Thomas nagenoeg privetraining kreeg.

Ook kreeg ik ook af en toe training van Marina Serova.

Zomerstage Coventry  Engeland

                       2014

Zomerstage Coventry  Engeland

                       2014

Zomerstage Coventry  Engeland

                       2014

10 oktober 2013 Trainingskamp in Breda met gastcoach Marina Serova. Buiten mijn normale trainingstijden heeft mijn coach ook nog een trainingsstage  gepland tijdens de herfstvakantie. Er word gewerkt aan techniek (specialiteit van Marina) en natuurljk de selectiewedstrijd wordt tot in detail voorbereid.

Deze week  levert me, boven op mijn normale uren (15 uur in de week )  nog 10 uur extra training op. 

Trainingskampen 

           2013

29 juli tot en met 5 augustus 2013, schaatskamp In Colmar Frankrijk.

Het wedstrijdseizoen nadert en de coach heeft een zomerstage geregeld van twee weken in Colmar.

De gastcoaches die aanwezig zijn Marina Serova,Jimmy Tavares en Marcus Deen, hebben alle expertise in huis om mijn kür perfect voor te bereiden.

Mijn ouders hebben een Camping geregeld op 20 minuten rijden van af Colmar,zodat er voor mijn zus en mijn ouders ook nog een beetje vakantiegevoel aan over gehouden word.

Helaas hadden we op de heen weg pech met de auto zodat we de stage niet echt goed konden beginnen.

De stage leverde wel een goede kür op ,en mijn coach en choreogaaf waren zeer tevreden.

 

Maart tot en met september 2013.

Altijd een hectische periode, omdat de schaatsbaan in Breda dicht is. Het ijs regelen in andere steden is altijd zeer moeilijk en voor mijn ouders ook een grote belasting. Het rijden naar andere schaatsbanen neemt altijd meer tijd in beslag en tevens gaan sommige sessies ook wel eens niet door. Om nog maar niet te spreken van de extra kosten.

Trainingskampen 

           2012

Juli -augustus 2012 , Schaatskamp in Turnhout .

Seizoenvoorbereiding voor alle categorieën.

Twee weken trainen met Monique Koops, Jimmy Tavares en Jolanda Franken. Heel hard werken voor degene die voor het eerst in de cat. Debs zitten, waaronder ikzelf. We moesten de korte en de lange kür goed onder de knie krijgen. Met een aantal stonden we in Mol op een camping en dat is niet altijd ideaal, want je nachtrust op een camping is anders dan thuis.

Met zijn alle was het wel heel gezellig en dat is ook belangrijk. De basis voor de kuren word nu gelegd door Jimmy Tavares waar ik heel goed mee op kan schieten.

 

2013 by Caya Scheepens. 
 

CONTACT

 

RAY.CO@LIVE.NL

 

CAYASKATE@LIVE.com

Instagram: _cayaa__