Stichting Kunstrijden Nederland

Door mijn behaalde Nederlands Kampioenschap was ik uitgenodigd door SKN(stichting kunstrijden Nederland) om bij het talententeam van Joan Haanappel en Sjoukje Dijkstra te komen.

Dit begon al met een schaatskamp in maart 2014 in de uithof in Den Haag.Het schaatskamp wordt geleid door de zeer goede coach Manon Perron uit Canada. Voor alle Nederlandse Kapioenen was ook een zeer goede choreograaf uit Canada aanwezig,

Julie Marcotte. Zij kregen allemaal een nieuwe korte Kür onder haar proffesionele begeleiding.

Het eerste kamp was een geweldige ervaring voor mij.Ten eerste zat ik nu met alle toptalenten van Nederland op een kamp en ik mocht ook onder de proffesionele leiding van een olympische coach trainen. Tevens kreeg ik ook nog een nieuwe kür van een beroemde choreograaf.

Maar na een week, "wat was ik moe".

 

juli 2014 tweede SKN kamp

Na de reguliere trainingen die weer vooral in Den Bosch en Dordrecht plaats vonden, was er in Juli alweer het tweede SKN-

Kamp.De voorbereidingen voor de zomerstages zijn met dit kamp begonnen.Ook nu weer gaf Manon perron onder haar professionele leiding, geweldige goede trainingen zowel op het ijs als daarnaast.

Ik vond dat ik door middel van deze trainingen, geweldige sprongen vooruit ging.

Ik was best wel trots en dankbaar dat ik via SKN deze mogelijkheden kreeg.

 

SKN trainingskampen 2015

   

Vanwege mijn goede resultaten van het afgelopen seizoen, was ik weer   geselecteerd voor SKN.

Ik behoorde wederom weer tot de meest getalenteerde kunstrijders van Nederland. Alleen nu met een andere trainingsstaf aan mijn zijde,

bestaande uit Thierry Cerez, Susanne Cerez, Nelum Boom en Nicolien van Beek

De trainers wisselde elkaar gedurende de kampen mooi af. Dit was voor mij een zeer welkome afwisseling,

daar ik dus heel vaak een trainer naast de goede trainer, Manon Perron, had.

Tevens konden de trainers zo ook het nodige opsteken van Manon Perron zelf.

Een win win situatie.

De trainingskampen vonden weer plaats in maart, juli, oktober 2015 en in januari 2016.

Het laatste kamp werd geleid door de zeer ervaren en goede trainer Chris Howarth. Ook bij SKN was dus een wisseling geweest.

 

SKN trainingskampen 2016

De SKN trainingskampen waren dit jaar ook weer van een zeer hoog niveau.

De wisseling van Manon Perron was op sommige vlakken te merken, maar ook Chris Howarth wist ons tijdens de trainingen zeer goed te prikkelen en te motiveren. Dat kon je ook zien dat veel mijn mede talenten zeer voldaan huiswaarts  keerden met toch weer goede vooruitgangen op zak.

De coach had ook iets nieuws ingebracht in de trainingen nl. twee kuren achter elkaar doorrijden, met of zonder sprongen. Of kuren rijden en als er iets niet goed ging opnieuw. Zowel voor je coordinatie als voor je conditie ontzettend goed. Ook de mediapresentaties zijn tussendoor ook wel weer leuk.

2013 by Caya Scheepens. 
 

CONTACT

 

RAY.CO@LIVE.NL

 

CAYASKATE@LIVE.com

Instagram: _cayaa__