coupe de printemps

De allerlaatste wedstrijd van het seizoen, en wat voor een. In deze wedstrijd zou ik voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd rijden bij de senioren. De bedoeling hiervan was om te kijken waar ik stond met mijn kuren. Tijdens mijn korte kür liep alles naar wens en kon ik laten zien dat ik zonder de verplichte tripple zoals bij de junioren een behoorlijke score kon halen. De nasmaak van het Junior worldchampionship had ik hier een beetje mee weg gespoeld. Ik haalde een score van 47.03, wat een derde plaats opleverde. Tijdens mijn lange kür ging ik ook een nieuwe sprong inbouwen, de dubbel axel in combinatie met tripple toeloop. Deze was nog niet door een Nederlandse kunstrijdster in een wedstrijd gesprongen. Ondanks dat ik bij mijn tripple niet helemaal goed uitkwam lande ik hem wel. De Kür liep best goed wat uiteindelijk een score opleverde van 85.23. De total segmentscore kwam uit op 132.26. Dit leverde de tweede plaats op. Al met al een mooie afsluiting van het uitermate goed seizoen.

ONK/CHALLENGECUP 2019

De tweede belangrijke wedstrijd in vier weken tijd. Op zondag geland vanuit Sarajevo en drie dagen later door naar Den Haag voor het open Nederlands kampioenschap/Challengecup. Mentaal weer de knop omzetten en zorgen dat mijn hoofd leeg gemaakt kon worden. Op zich iets waar ik normaal geen moeite mee heb. Ook wilde ik iets neerzetten, zodat ik met vol vertrouwen naar mijn eerste Junior worldchampionship kon gaan. De korte kür liep niet zoals ik wilde. Mijn tripple combo kwam niet goed uit waardoor ik mijn combo miste. Al met al een segmentscore van 40.90. Niet echt een resultaat waar ik tevreden mee kon zijn. De concurrentie voor het ONK liet ook wat steken vallen waardoor alles met de lange kür nog te gaan, open lag. De lange kür was er een van nagels bijten voor plaats een twee en drie. Mijn kür liep weer niet naar behoren en door een foute beslissing van mijn kant, ik deed een bepaalde sprong drie maal, kreeg ik een segmentscore van 74.34 en een total segmentscore van 115.27. Plaats 1,2 en 3 stonden binnen 2 punten van elkaar op het podium. Ik eindigde op de derde plaats had en het brons te pakken.

JGRANDPRIX YEREVAN ARMENIE

Mijn tweede junior grandprix van dit seizoen en mijn vijfde in totaal. In Ostrawa Tsjechie had ik mijn pb score met 9 punten verbeterd. De lat voor deze wedstrijd werd dus aardig verhoogd. In mijn korte kür maakte ik geen enkele fout en werd op mijn dubbel flip na alles geplust. Een totaalscore van 46.10 wat mij weer een pb opleverde. Ook de ISU en KNSB limiet voor het juniorWK was gehaald. Op naar lang. De lange kür was mijn beste die ik ooit gereden had. Op een paar kleine schoonheidsfoutjes na reed ik een prachtige kür met 4 tripples er in. De totaal score was ook weer een pb van 88.50. De totaal segment score werd 134.60. Ik was net als mijn coach totaal verrast. Wat een wedstrijd had ik gereden. Ook deze kür voldeed aan de juniorWK limiet. Tevens legde ik de lat hoog voor mijn concurrenten. Dit seizoen kon je ook een uitzending verdienen naar de "European Youth Olympic winter festival".

 JGRANDPRIX OSTRAWA                    TSJECHIE

2013 by Caya Scheepens. 
 

CONTACT

 

RAY.CO@LIVE.NL

 

CAYASKATE@LIVE.com

Instagram: _cayaa__