Seizoen 2015-2016

 Ann Beukers Trophy

Na een geweldig Open Nederlands Kampioenschap bleef er nog een wedstrijd over om mijn doelstellingen van dit seizoen te halen. Tijdens het ONK had ik in beide kuren de dubbel axel gesprongen , maar deze waren niet correct geland.

Ook het rijden voor het thuispubliek maakte deze wedstrijd toch speciaal.

Zowel in de korte als in de lange kür sprong ik een goede dubbel axel. In de korte kür kreeg ik nog wel wat aftrek, maar in de lange kür werd hij volledig gecalled door de jury.

Ik haalde zelfs een personal best over beide kuren met een total segment score van meer dan 82 punten.

Een goed wedstrijd seizoen werd afgesloten met een eerste plaats op de Ann Beukers Trophy. Over het hele seizoen genomen heb ik altijd het podium gehaald en ook mijn doelstellingen. Helemaal TOP dus.

Paginatitel

Nederlands kampioenschap 2016

De wedstrijd van het jaar, daar waar je letterlijk 6 dagen in de week op loopt voor te bereiden en te trainen. En is het  het allemaal waard, ja. De spanning, concentratie zowel in de weken ervoor als zowel op de wedstrijddagen zijn een spanning die mij doen prikkelen om het allerhoogste te willen halen. De weken ervoor heb ik extra aandacht moeten geven aan de dubbel axel om toch tijdens mij kuren op het ONK hogere punten te scoren. Dit om de concurentie voor te blijven, maar bovenal om mezelf en mijn trainers te overtuigen dat ik volgend seizoen weer een stap hoger kan, nl naar "de junioren". 

Het ONK werd georganiseerd via een kunstrijweek, waar alle categorieen en disciplines in vier dagen samenkomen om de finales te rijden. Dit begon voor mij op vrijdag avond op 4 maart met de finale van het synchroom schaatsen met de ICECRYSTALS waar ik ook deel van uit maak. We haalden de eerste plaats. De focus ligt echter bij mij op het solo rijden. Dus na deze finale moest ik weer het ijs op om te trainen. De dubbel axel liet ik daar toch weer een paar keer zien. Met een goed gevoel richting de finale die begon met de korte kür.

De korte kür liep zoals verwacht met weinig foutjes alleen mijn dubbel axel liep niet zoals in de training al met al een total segment score van 26.90 wat resulteerde in de tweede plaats. Alles was nog mogelijk.

Op zondag kwam het uur van de waarheid. Met een afstand op nr 1 van 0.84 kon er nog van alles gebeuren. Ik reed een goede en mooie kür allen kreeg ik toch nog wat aftrek voor mijn dubbel axel, maar hij was beter dan in de korte kür. Mijn concurent had natuurlijk zichzelf ook goed voorbereid en sprong letterlijk alles goed. Dit betekende dat ik een mooie en verdiende zilveren plak behaalde.

Mijn doelstelligen voor het seizoen waren gehaald en ik mag volgend jaar uit komen in de junioren.

Stars on ice cup te Zoetermeer

 Een wedstrijd een aantal weken voor het ONK. Hier werd voor het eerst mijn dubbel axel  in mijn lange kür gezet. Tijdens de warming up liep hij voor geen meter, terwijl hij in de trainingen toch al aardig vast er in begon te komen. Ik moest de sprong toch tijdens de wedstrijd laten zien. Helaas liep de dubbel axel tijdens de kür niet

 echt lekker, maar tot overmaat van ramp viel ik ook in een concentratieverslapping tijdens de dubbel dubbel zodat ik daar ook de nodige aftrekpunten kreeg. Het resulteerde in een tweede plaats, maar ik was niet tevreden.

Dit zou op het ONK toch beter moeten. 

2e selectiewedstrijd te Dordrecht

Een zeer interessante wedstrijd daar er toch wel 2 maanden tussen de eerste en tweede selectiewedstrijd zat. Wie staat waar met het onder controle krijgen van de dubbel axel. Caya was op de goede weg tijdens de trainingen, maar het was voor de trainers nog te vroeg om hem in de kür te zetten.

Een aantal concurenten hadden daar wat voorsprong op Caya. Die hadden hem al redelijk onder controle. Dit kwam tot uiting tijdens de korte kür. Caya liet wat steekjes liggen en ook de performance had ze wel een sbeter gedaan. Al met al stond ze op de derde plaats na de korte kür op 0.95 vanaf plaats een. Dit maakte ze ruimschoots goed door weer een solide en mooie lange kür te rijden waardoor ze na twee kuren

wederom de eertse plaats veroverde met een total segmentscores van 27.75 en 46.16.

 

1e selectiewedsrijd ONK te Utrecht

De eerste serieuze testcase op weg naar plaatsing voor de Open Nederlandse Kampioenschappen. De opzet van de afgelopen jaren was iets veranderd. De korte en de lange kür werden nu in 2 dagen afgewerkt zoals een normale ISU wedstrijd in het buitenland. En dus niet de elke maand een wedstrijd, kort en dan een maand later lang. Tijdens de wedstrijd werd al duidelijk wie de dubbel axel zou springen en wie niet. Tevens konden de trainers zien wie hem snel onder controle heeft en wie er nog aan moest werken.

Caya  werkte er in de trainingen wel aan, maar in de wedstrijd in bouwen was nog te vroeg in het seizoen. Ondanks dat ze de dubbel axel niet in haar kür had reed ze een geweldige korte en lange kür met een personal best als resultaat op de korte kür,  total segment van 29.10 en op de lange kür van 47.26.

Bij beide kuren eindigde ze op de eerste plaats. Plaatsing voor het ONK was eigenlijk al gerealiseerd.

 

Na 3 simulatiewedstrijden die georganiseerd werden door de verenigingen BKV Den Bosch, DDD uit Dordrecht en TKV Tilburg wist ik dat ik ik klaar was voor het echte wedstrijdseizoen.

De eerste wedstrijd viel midden in een SKN kamp. Dit betekende voor mij op en neer van uit Den Haag naar Eindhoven. Het was de moeite waard, ook al ging de kuur niet vlekkeloos. De echte concurenten schaatsen allemaal in het noorden en deden dus niet mee met deze wedstrijd. Het resulteerde in een eerste plaats met een total segment score van 44.97 voor mijn lange kür.

 
 
 

Gewestelijk kampioenschap- zuid

 

Het seizoen 2014-2015 was bijna ten einde. Ik had er toch een een ontevreden gevoel over.

De resultaten mochten er zijn, 5e op het ONK met een pb op de lange kür.

Tevens was de afstand in punten vanaf het podium binnen een vol punt.

De ontevredenheid leidde bij tot minder zin in de trainingen en geen goede motivatie om het maximale uit mijn zelf te halen.

Ook de sfeer en proffesionaliteit binnen de vereniging was ver te zoeken.

Ik nam een besluit om naar een andere vereniging te gaan. Dit betekende dus een trainerswissel.

Na vijf jaar bij Jolanda Franken te hebben getraind was voor mij de chemie weg.

Dit was voor mij een moeilijk besluit, maar ik wilde wel naar een vereniging waar proffesionaliteit en een goede organisatie

hoog in het vaandel staat.

Mijn ouders hadden al wat informatie ingewonnen en na een goed overleg met Joan Haanappel (SKN) wilde de vereniging

BKV uit Den Bosch mij graag in hun team nemen.

De hoofdtrainer Thierry Cerez en zijn vrouw Susanne Cerez namen mij goed in de vereniging op en na enkele weken begon mij de focus en motivatie met rasse schreden toe te nemen.

Club- en trainerswissel

2013 by Caya Scheepens. 
 

CONTACT

 

RAY.CO@LIVE.NL

 

CAYASKATE@LIVE.com

Instagram: _cayaa__