Paginatitel

Seizoen 2014-2015

Nederlandse kampioenschappen

                  Den Bosch

De voorbereiding voor de ONK finale in Den Bosch was er een met veel hectiek. In de tussenliggende periode van selectiewedstrijd zat nog een SKN kamp en een selectiewedstrijd die samenviel tijdens het SKN kamp.

Na wat adviezen te hebben in gewonnen hadden we besloten om de laatste wedstrijd te laten schieten (ik was al gekwalificeerd) zodat de goede trainingen van Manon Perron meer nut hadden dan een wedstrijd.

Het enigste nadeel wat er aan kleefde is dat ik mijn lange kür nog maar een keer in wedstrijdverband had gereden. Tijdens het SKN kamp kwam ook naar voren dat mijn schaatsen te klein waren. Ik moest dus nog tot en met de finale op deze schaatsen blijven rijden.

De ONK finale werd op geluisterd door middel van een loting in het stadhuis van Den Bosch op vrijdagavond 23 januari 2015. Bij de loting werd startbewijs vijf aan mij gekoppeld. Na een hapje en een drankje gingen we al vroeg weer naar Opa en Oma, die woonachtig zijn in Den Bosch, om daar op tijd mijn bedje in te gaan.

Op 24 januari was het moment aan gekomen om mijn korte kür te gaan rijden.Het liep een beetje stroefjes en een aantal foutjes was het gevolg waardoor ik een negende plaats haalde. Echt tevreden was ik niet. Ik had een totalsegmentscore van 24.10. Het enige lichtpuntje wat er was, dat de podiumplekken 2 en 3 maar 2,5 punt verwijderd waren. Alle druk kwam dus te staan op de lange kür.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een goede nachtrust weer bij opa en oma, mochten we nu wat later naar de schaatsbaan toe. Ik wilde nog wel de cat. Basic Novice zien, dus waren we er toch nog ruim op tijd voor mijn eigen wedstrijd. Ik had het gevoel dat ik ging knallen en dat gebeurde ook. Mijn kür liep als een trein. Mijn coach had gezegd: "genieten en vooral doorschaatsen". Technisch lukte alles en ook op snelheid. Hier en daar was de performance wat slordiger.

 De lat legde ik gelijk heel hoog met een totalsegmentscore van 48.66. Ik haalde met deze score de derde plaats voor de lange kür en overall na twee kuren steeg ik naar de vijfde plaats met een score van 72.76.

Het gat met plaats drie bedroeg maar 0.6 punt. Voor mijn gevoel had ik een beregoed onk finale gereden, maar er was ook wat teleurstelling, omdat ik weer dichtbij een podiumplaats zat.

De voorbereidingen op deze wedstrijd zat ook vol haken en ogen. Weer een kleine blessure aan de nek, waardoor ik weer een week rust moest houden. Tot overmaat van ramp werd ik drie dagen voor de wedstrijd ook nog eens ziek. Op de dag zelf kon ik alles opzij zetten zodat ik toch nog een redelijke kür op het ijs kon leggen. Het voordeel dat ik hiermee behaalde was dat ik nu al wist dat ik mezelf had gekwalificeerd voor de ONK FINALE. Ik haalde een totalsegmentscore van 25.53.

 

 

 

 

3e selectiewedstrijd onk Tilburg

De voorbereiding op deze wedstrijd werd danig bekort door de blessure die ik op had gelopen tijdens de selectiewedstrijd in Den Bosch. De diagnose was eigenlijk overbelasting en ik moest het dus iets rustiger aan doen. Het herstel nam ongeveer twee weken in beslag, voordat ik weer rustig aan mocht gaan trainen.

Tijdens de wedstrijd had ik nergens last meer van. Ik moest de lange kür rijden en dat was de kür, iets verlengd, waar ik vorig seizoen Nederlands Kampioen mee was geworden. Alles verliep goed en ik haalde een totalsegmentscore van in de 43 punten. Na de wedstrijd kwam de jury erachter dat er een invalid element in mijn kür zat en werd mijn puntentotaal aangepast tot 40.95 waardoor ik twee plaatsen zakte naar de vierde plaaats. Al met al niet leuk, maar toch een gevoel dat ik in deze categorie een rijdster was waar rekening mee gehouden moest worden.

2e selectiewedstrijd onk  Dordrecht

Na alle seizoensvoorbereidingen was vandaag dan de grote dag dat de selectiewedstrijden weer gaan beginnen. De aanloop verliep niet helemaal vlekkeloos,daar ik een week van te voren nog een SKN kamp had, waar heel erg hard getraind werd.Ik had daardoor minder tijd voor school en ook mijn nieuwe  kürpakje was nog niet klaar. Het werd dus een redelijke stressvolle week, maar net voor de wedstrijd was dan toch mijn pakje klaar.

Bij het inrijden kreeg ik al wat pijntjes die ik afdeed als een beetje spanning, maar tijdens het rijden van mijn korte kür verzuurde ineens mijn benen en was soms de controle van mijn sprongen en pirouettes ver te zoeken.

Dit resulteerde in een negende plaats met als total segmentscore 22.93.

1e selectiewedstrijd onk Den Bosch

2013 by Caya Scheepens. 
 

CONTACT

 

RAY.CO@LIVE.NL

 

CAYASKATE@LIVE.com

Instagram: _cayaa__