Seizoen 2013-2014

 

Misschien de laatste wedstrijd van het seizoen. Tot nog toe heb ik alle doelstellingen van het seizoen 2013-2014 gehaald. Met dit Nederlands kampioenschap kan ik mijn laatste doelstellingen misschien ook halen. Ik wil in ieder geval het podium halen zodat ik ook naar de challengecup in Den Haag mag, Tevens zou ik een categorie hoger mogen het volgend seizoen als ik Kampioen zou worden en mijn dubbel dubbels goed zou springen.

Mijn nieuwe shaatsoutfit was ook op tijd klaar en zo gingen we op 13 februari in een hotel dichtbij Amsterdam om ons op 14 februari goed voor te bereiden voor de wedstrijd van Zaterdag. De trainingen waren niet echt goed , maar ik liet mezelf niet gek maken. Een slechte generale is een...............................................................................

Zaterdag was het zover. Ook in de ochtendtraining ging het niet best, maar ook de andere meisjes hadden allemaal last van spanningen. Ik moest als ene laatste, omdat ik overall tweede stond na vier selectiewedstrijden. Mijn kür liep fantastisch en ik sprong al mijn dubbel dubbels op een zeer hoog niveau en ook de passen serie als zowel de pirouettes waren geweldig. Ik stond als eerste met een total segmentscore van 34.91. De druk werd gelegd op de laatste rijdster die het hele seizoen al als eerste was geëindigd. Ze had blijkbaar erg veel last van de druk, want haar kuur was niet foutloos.

 

  Het was een feit: Ik ben

          Nederlands kampioen basic novice A

 

 

Nederlandse Kampioenschappen

               Amsterdam

interview en kampioenskür door omroep Drimmelen

01-02-2014 te Turnhout in Belgie.

Een zeer goed aangeschreven internationaal toernooi met een sterk deelnemersveld.Caya moet hier grotendeels de afwerking en techniek laten zien die een goed vertrouwen moet geven voor de open Nederlandse kampioenschappen die over twee weken plaats gaan vinden te Amsterdam.

Caya laat ook hier weer zien dat ze op de goede weg is met een sterke kür en een goede presentatie.Een paar kleine technische foutjes leiden tot een total segment score van 26.30.Hiermee haalde Caya een derde plaats.

Op naar de Nederlandse kampioenschappen.

De kempen trophy

25-01-2014 te Tilburg.

De weg naar het ONK is goed ingezet. De kür begint steeds beter te worden en de puntjes moeten op de I worden gezet. Deze wedstrijd zonder videoregistratie is een mooie testcase om te zien waar we staan op weg naar het ONK. De weg is goed ingeslagen en ondanks een wat magere technische score maakte ik het goed met mijn performance. De total elementscore was 12.77 wat niet echt hoog was (twee sprongen niet op achter), maar de technical performance was 17.93 ( PB van het seizoen).

Het eindresultaat was een verdiende eerste plaats, maar de concurentie kwam toch aardig in de buurt.

De gewestelijke kampioenschappen

ISU "NRW Trophy" Dortmund

De NRW-Trophy op 4 december 2013 was een van doelstellingen voor dit seizoen.Een ISU wedstrijd die internationaal hoog aangeschreven staat.

Volgens mijn trainer Jolanda Franken reed ik een hele mooie kür alleen werd er een bepaalde passen serie niet meegeteld, wat mij twee punten kostte.

Al met al had ik een totalsegment score van 27.55. Dit leverde een mooie negende plaats op en natuurlijk een schat van ervaring.

 

ONK selectiewedstrijd 4 seizoen 2013-2014.

18 januari te Zoetemeer.

Een wat mindere wedstrijd op technisch niveau, maar wel op performance niveau. De hoofdtrainster had al wat voorbereidingen voor het ONK in de kür verwerkt en dat was nog iets te vers. Ondanks een wat mindere wedstrijd resulteerde dit toch in een hele mooie plaats op het podium,nl plaats 3 met een total elementscore van 14.57 en een total performance  van 16.88.

 

 

ONK sel. wedst. seizoen 2013-2014

ONK selectiewedstrijd 3 seizoen 2013-2014.

14 december te Utrecht.

De verwachtingen waren hoog gespannen daar ik in Dortmund een zeer mooie kür reed met twee dubbel-dubbelsprongen erin. Deze kür liet ik ze ook weer goed zien en mijn technical performance zag er weer beter uit. Dit resulteerde in een totalsegmentscore van 32.31. Dit leverde ook wat druk op bij mijn concurenten. Het resul;teerde in een schitterende tweede plaats en het allerbelangrijkste ,een definitieve plaatsing voor de Open Nederlandse Kamioenschappen te Amsterdam. Doelstelling 2 voor dit seizoen gehaald.

ONK selectiewedstrijd 2 seizoen 2013-2014

16 november Eindhoven.

De tweede wedstrijd heeft gebracht wat ik ervan verwachtte.

Na de 1e wedstrijd hebbben we de puntjes op de i gezet en de technical elements verbeterd. De kür liep soepel en vlot. Ik was wat onzeker over een dubbel-dubbel sprong , tijdens het inrijden liep die niet goed. Tijdens dat moment in de kür besloot ik in een seconde dat ik er een dubbel-enkel van maakte.

De totalsegment score kwam uit op 30.95 wat een zekere tweede plaats opleverde, op 1,5 punt van plaats 1. Wat als ik toch de sprong had gemaakt.

Iets voor de volgende wedstrijd.

Deze goede score leverde ook een mooie wedstrijd op. Ik mag naar de NRW TROPHY in Dortmund.

ONK Selectiewedstrijden 2013- 2014 

19 oktober Den Bosch.

De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd spannend.

Ondanks dat,  voelde ik me kiplekker en had ik het gevoel dat ik ging knallen.

Dat gebeurde ook, ondanks wat foutjes (van wie dan ook ) zette ik een zeer mooie kür neer en haalde met een total segment score van 26.92 een vierde plaats.In mijn volgende wedstrijd werken aan de technical elements en dan komt het allemaal goed.

2013 by Caya Scheepens. 
 

CONTACT

 

RAY.CO@LIVE.NL

 

CAYASKATE@LIVE.com

Instagram: _cayaa__