Seizoen 2012 -2013

April 2013 .Driedaagse trip naar Turkmenistan.

Een van de hoogtepunten in mijn korte schaatscariëre,met dank aan Jimmy Tavares. Samen met nog 10 andere onk rijders uit Nederland en een aantal schaatsers van Holliday on ice moesten we onder de choreografie van Jimmy Tavares,een show neer zetten in Asgabath Turkmenistan.

Vrijdagavond laat heen vliegen via Istanboel en zondag in de nacht weer terug.

Even er in en er weer uit. Dat was eigenlijk ook de slogan bijna van het voorbereiden van de show op de ijsbaan van Asgabath.

De show was adembenemend met 10000 kinderen op de tribune.

Een ervaring om nooit te vergeten. 

Mijn allereerste echte internationale wedstrijd die ook mee telt internationaal. Samen met nog een meisje uit mijn categorie van uit Nederland doen we mee in de categorie "basic novice A".

We sliepen op een camping waar we al jaren komen in Bettendorf, alleen was dat niet de ideale voorbereiding.De temperaturen waren onder nul en zondag voor de wedstrijd lag er meer dan 30 cm sneeuw,gelukkig waren we net op tijd. Dit resulteerde met een domme fout in het begin, maar daarna herstelde ik mezelf zeer goed. Met een total segment score heb ik een vierde plaats gehaald.

 

ISU "Coupe de Printemps" Luxemburg

Gewestelijke kampioenschappen

Mijn tweede keer dat ik deze wedstrijd rijd. De eerste was twee jaar geleden in de cat. recreanten en daar werd ik tweede.

Er waren vijf deelnemers uit de cat. Debs, die op een na, ook hadden meegedaan met het ONK. Ik reed een goede kur ,maar door een tussenhupje in mijn dubbele sprong verspeelde ik de eerste plaats,maar al met al toch een hele goede tweede met een total segment score van 32.07.

Hier gaat het allemaal om, loon naar werken. Via de selectiewedstrijen heb ik mezelfgeplaatst in de cat. Debs op het ONK. Op vrijdag 15 december moesten alle rijders in gala samenkomen om de loting voor de wedstrijd (korte kür) te verrichten.De loting voor de lange kür gebeurde op zaterdag na de wedstrijd.

Op zaterdag had ik wat gezonde spanning en verder voelde ik mezelf kip lekker.Dit resulteerde in een zeer goede vierde plaats met een total segment score van 21.56.

Op zondag was de spanning natuurlijk iets meer, misschien omdat ik zaterdag zo goed had gereden.

Helaas viel ik in mijn lange kür en mijn pirouette kwam ook niet goed uit de verf. Met een totalsegment score van 28.10 behaalde ik een achtste plaats.

Overall werd ik als jongste deelnemer zesde met een total segment score van 49.66 .

Mijn allereerste ONK was mijn goed bevallen ,de sfeer het proffesionalisme, de deelnemers en natuurlijk de hogere cat. ik vond het allemaal geweldig.

Echt mijn ding.

Nederlandse kampioenschappen/

Sel. wedst.

18 november 2012 derde selectiewedstrijd ONK te Den Bosch.

Het kon bijna niet meer mis. Ik had met mijn puntentotaal, mezelf eigenlijk al geplaatst. We moesten de korte kür rijden en net zoals in de vorige wedstrijden reed ik een constante kür met als gevolg een zesde plaats met een total segment score van 27.62 .

28 oktober 2012 tweede selectiewedstrijd ONK te Groningen.

Hier moest dus een overnachting geboekt worden, want anders had ik mezelf niet goed voor kunnen bereiden. We moesten al om half acht in de ochtend aanwezig zijn.

Voor het eerst een lange kür rijden in een wedstrijd. Dit was vooral te merken op het eind. Al met al haalde ik toch een zevende plaats (TOTAL SEGMENT SCORE 17.46)  met nagenoeg dezelfde rijders voor me als de eerste wedstrijd in Amsterdam.Dit is zeer gunstig voor plaatsing ONK.

 

6 oktober 2012 eerste selectiewedstrijd ONK in Amsterdam.

Mijn allereerste wedstrijd in de Debs en ook nog als allerjongste deelnemer. Ondanks dat veel rijders toch wat zenuwachtig waren, liet ik alles mooi een beetje over mij heen komen. Dit resulteerde in een mooie en stabiele korte kür met een zevende plaats met een total segment score van 26.77.

 

  

2013 by Caya Scheepens. 
 

CONTACT

 

RAY.CO@LIVE.NL

 

CAYASKATE@LIVE.com

Instagram: _cayaa__