seizoen 2011 - 2012

22 april 2012 testen voor interzilver kur.

Als ik deze test zou halen ,dan mocht ik naar de cat. Debs die ook uitkomen op het ONK.

Na een aantal maanden hard trainen en de dubbele sprongen oefenen, was dan het grote moment aangebroken. Maar ja,ik ben Caya Scheepens, ik had mezelf ook voor de auditie van Annie de musical" opgegeven en laat dat nou net in de ochtend plaats vinden. Maar mijn zangkwaliteiten

moesten het toch afleggen tegen gelukkig mijn schaatskwaliteiten.

Waar twee andere medetesters iets over moesten doen ,kon ik gelijk inpakken met mijn diploma.Op naar de Debs.

april 2012 tot en september 2012.

De schaatsbaan van Breda is weer dicht, het bijeensprokkelen van ijs om trainingsuren te maken is weer begonnen. Ik heb gelukkig ijs in Den bosch en dordrecht en af en toe ook in Turnhout en Eindhoven.Een extra belasting voor mijn ouders.

KNSB-cup finale cat. teens
KNSB-cup finale cat. teens

20 februari 2012 Finale knsb-cup in Heereveen.

Cayas eerste knsb -cup finale voor de cat. Teens.

Na twee selectiewedstrijden had ik mezelf geplaatst voor mijn allereerste finale, want de cat. proms had ik overgeslagen. Het was een zware wedstrijd daar de tegenstanders die met de selectiewedstrijden boven mij waren geeindigd, allemaal al een dubbele sprong sprongen.

Mijn coach had gezegd dat als de eerste dubbele sprong (salchow) niet goed zou gaan ik de dubbel ritt moest downgraden naar een enkele. Dat deed ik niet en de dubbel ritt lukte. Ik behaalde al met al een zeer verdienstelijke achtste plaats als jongste deelnemer in de cat. teens met een total segmentscore van 24.61 .

 

 

Amsterdam.

Na de buitengewone prestatie van de eerste selectiewedstrijd was het zaak om toch het puntenaantal te verbeteren en zo mezelf bij de eerste twaalf te schaatsen, wat recht gaf op plaatsing in de finale.

Wat ik voorgenomen had gebeurde ook. Ik verbeterde mezelf met een totalsegment score van 24.47 zodat ik op de zevende plaats uit kwam. Mijn eerste finale plaatsing was een feit.

 

Sel. wedst.

11 december 2011. Eerste selectiewedstrijd knsb-cup in Zoetemeer.

Dit was toch even wat anders. Alle beste rijders van heel Nederland op een plek om zichzelf te plaatsen na twee wedstrijden voor de knsb-cup. Er waren 24 deelnemers in de cat. teens en je moest na twee wedstrijden bij de eerste twaalf zitten.

Ik reed een mooie en snelle kür en verbaasde aardig wat mensen op de tribune, want ze hadden nog nooit van Caya Scheepens gehoord. Ik reed mezelf naar de achtste plaats met een total segment score van 23.61.De woorden die ik toen hoorde zijn me altijd bijgebleven: "kijk daar dat kleine ding die doet het goed".

 

 

 

16 oktober 2011 MSB-trophy in Breda.

Een nieuw schaatsseizoen gaat beginnen. Een seizoen waar ik uit mag komen in de cat. Teens. Als de jongste deelnemster wil ik mezelf dit seizoen plaatsen voor de KNSB cup finale in Heereveen. Het zal heel moeilijk worden, omdat bij MSB, onze vereniging, al zeker vijf tot zes goede rijdsters ook in die cat. uitkomen. Dit was al te zien tijdens deze wedstrijd. Een van de mindere wedstrijden die ik heb gereden.Lag het aan het ijs,een thuiswedstrijd.Ik weet het niet.Ik haalde een zesde plaats en ik was niet tevreden.

Ik hield mezelf voor dit moet beter.

 

 

MSB trophy

2013 by Caya Scheepens. 
 

CONTACT

 

RAY.CO@LIVE.NL

 

CAYASKATE@LIVE.com

Instagram: _cayaa__